Az internetes társkeresés veszélyei

Az internetes társkeresésnek vannak veszélyei is.

Ha nem szeretnénk, hogy zaklassanak, társkereséshez ne a szokásos e-mail címünket használjuk, hanem regisztráljunk egy újat, amit szükség esetén bármikor feláldozhatunk. Ugyanez igaz lehet a különböző chat címekre, és más csatornákra is, amiken elérhető vagy.

Ha egyedi neved van, ne mondd el mindenkinek, csak akiben biztosan megbízol. A neved azonosít az Facebook-on és más hasonló hálózatokon, és így nehezen tudsz majd meglógni, ha úgy gondolod, hogy nem akarod, hogy valaki tovább zargasson.

A neten nem mindenki az, akinek mondja magát. Ha valaki iránt komolyabban érdeklődsz, érdemes rákeresned különböző helyeken, hogy meggyőződhess róla, hogy valódi személlyel állsz szemben.

Ha úgy döntesz, hogy találkozol valakivel, mindig olyan helyet válassz, ahol sok ember van, és szükség esetén könnyen távozni tudsz.

Attei2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

NorbivanKenobi

értem kösz a tanácsot!

tarskereso_tanacsado

Szerintem a bizalom a legfontosabb. Ha azt feltételezed, hogy zaklatni fognak, nagyobb az esélyed arra, hogy fognak is. Ha pedig túl sokáig szeretnél inkognitóban maradni, elkerülhetetlenül felmerül, hogy éppen te vagy az, akinél valami nincs rendben... Hiányzik ez neked?